Gastspreker Helene van Zutphen – Women on Wings – 10 april 2022

Mooi nieuws, de gastspreker op onze Zonta Benefietfilm Writing with fire op zondag 10 april is bekend!  Helene van Zutphen van Women on Wings zal de film Writing with fire introduceren. Een passender gastspreker hadden we ons niet kunnen bedenken.

 

Helene van Zutphen is één van de experts van de Stichting Women on Wings.

 

Women on Wings heeft het streven om samen met business partners 1 miljoen banen te creëren voor vrouwen op het platteland in India. In India leven zo’n 400 miljoen mensen in armoede. Vooral op het platteland is weinig betaald werk en daardoor is er sprake van armoede, analfabetisme en ondervoeding. Het doel is duurzame werkgelegenheid creëren voor vrouwen om de armoedespiraal in deze gebieden te doorbreken.

Helene van Zutphen is meerdere keren in India geweest en heeft daar ook vrouwen uit de bergen ontmoet die dankzij hun baan en inkomen een ander leven kunnen leiden.

Zij zijn enerzijds zelf empowered en staan onafhankelijker in het leven dankzij hun werk, maar ook kunnen zij hun gezin en kinderen een betere toekomst geven.

Het vaak extra inkomen van de vrouwen wordt besteed aan gezonder voedsel en vooral ook betere educatie voor hun kinderen, ook meisjes.

Daar waar kinderen altijd wel naar een overheidsschool gaan, kiezen de vrouwen er meestal voor hun kinderen nu naar een Engelse school te sturen waar beter onderwijs wordt gegeven.

Voor meer informatie: www.womenonwings.com

Er zijn nog maar een paar kaarten beschikbaar. Boek HIER snel je ticket en wees erbij op zondagochtend 10 april, inloop 10.30 uur in Schuur Haarlem.

Voor meer informatie over de film klik HIER

0
    0
    Jouw winkelmand
    Your cart is emptyReturn to Shop