Goede doel 2023/2024:

Ending Child Marriage

Wereldwijd zijn er bijna 650 miljoen vrouwen die voor hun 18e verjaardag zijn getrouwd. En 280 miljoen meisjes lopen het risico om voor hun 18e een bruid te zijn. Als de huidige lijn zich voorzet zal het aantal meisjes en vrouwen dat als kind trouwt bijna een biljoen zijn tegen 2030!!

Kindhuwelijken zijn een wereldwijde schending van de mensenrechten en komt voor over de hele wereld.

Een kindhuwelijk betekent het einde van de scholing van het meisje.

UNICEF en UNFPA hebben de krachten gebundeld en een initiatief genomen, een project gestart om wereldwijd de rechten van kwetsbare meisjes te beschermen. Het programma: to End Child Marriages brengt overheden, sociale gemeenschappen, families en jonge mensen bij elkaar om zo collectief de kwetsbare meisjes te beschermen.

Hoe Zonta helpt:

Zonta heeft zich gecommitteerd aan UNICEF USA, steunt het programma. Het programma  To End Child Marriage, richt zich in eerste instantie op 12 landen: Bangladesh, Burkina Faso, Ethiopia, Ghana, India, Mozambique, Nepal, Niger, Sierra Leone, Uganda, Yemen en Zambia.

 

 

 

Goede doel 2021/2022:

Rebup – Meiden met een missie

Met veel plezier zullen wij in het Zonta-jaar 2021/2022 fundraisen voor de benodigdheden die het Haarlemse Rebup-project “Meiden met een missie” mogelijk maken.

In dit project worden workshops Desktop Publishing (DTP) gegeven aan jonge meiden die nog zoekend naar de toekomst kijken. Wij zijn extra gemotiveerd door Marion van der Vegt, die als spreekster bij Zonta is gekomen om het door haar opgezette project op inspirerende wijze toe te lichten. Lees hier meer over Rebup.

 

Internationale goede doel 2018/2022: Ending Child Marriage

Ieder jaar kiezen Zonta clubs wereldwijd voor ondersteuning van een “Zonta International Foundation” (ZIF) project uitgekozen door Zonta International. Een deel van al onze opbrengsten gaat naar dit internationale doel. Gezamenlijk kunnen we zodoende een fundamentele bijdrage doen.

Voor de 4e maal op rij heeft onze club in 2021 gekozen voor het ZIF project Ending Child Marriage

Wereldwijd zijn er bijna 650 miljoen vrouwen die voor hun 18e verjaardag zijn getrouwd. En 280 miljoen meisjes lopen het risico om voor hun 18e een bruid te zijn. Als de huidige lijn zich voorzet zal het aantal meisjes en vrouwen dat als kind trouwt bijna een biljoen zijn tegen 2030!!

Kind-huwelijk is een wereldwijde schending van de mensenrechten en komt voor over de hele wereld. Lees meer over het project Ending Child Marriage op de website van Zonta International

 

Goede doel 2019/2020: MAMA POWER ‘Play to Learn’

Een groot project van Kinderfonds MAMAS. In dit project trainen ervaren lokale MAMAS minder ervaren MAMAS volgens een speciaal daarvoor ontwikkeld programma hoe zij een goede invulling kunnen geven aan onderwijs, zorg en begeleiding van kinderen en in het bijzonder aan het ‘spelenderwijs leren’.

Er wordt expertise gedeeld en er ontstaan sterke banden tussen de MAMAS. Zonta Kennemerland Zuid wil graag bijdragen in de kosten voor deze lokale trainingen van de MAMAS en hoopt dat u ons daarin financieel steunt. (Kinderfonds MAMA mama power)

 

Goede doel 2018/2019: Stichting Netwerkpro

De opbrengsten gaan dit jaar naar ‘Help Haarlemse vrouwen naar een autonome toekomst’, een goed doel uitgevoerd door Stichting Netwerkpro. Empowerment van vrouwen is een kernwaarde van Zonta en hierbij sluit dit krachtige project prachtig aan.

Kijk voor een impressie van het Haarlemse programma:

Over Netwerkpro

Netwerkpro is een sociale onderneming, een stichting, die zich richt op het verbeteren van de professionele positie van vrouwen. Het opbouwen en onderhouden van een persoonlijk netwerk vormt hierbij een onmisbaar onderdeel.  Door het programma van Netwerkpro worden verbindingen gelegd tussen de deelnemers, lokale netwerken, bedrijven en overheden gelegd.

Empowerment-, netwerk- en sollicitatieprogramma’s worden aangeboden voor verschillende doelgroepen, waarbij het programma recht doet aan de achtergrond en de specifieke behoeftes van de doelgroep. Deelnemers krijgen trainingen in actief netwerken, empowerment, solliciteren en presenteren. Zij krijgen ondersteuning tijdens het hele programma van een persoonlijke mentor, die hen begeleidt in het maken van keuzes.

 

Goede doel 2017/2018: Het Doula-project Tanzania

Een grote groep traditionele vroedvrouwen (TBA’s ofwel Traditional Birth Attendants) in Mambo in Tanzania is getraind tot doula. Een doula is als het ware een zwangerschaps- en bevallingscoach.

Liesbeth Heerink, een gepensioneerde verloskundige uit Haarlem, reageerde op een oproep van Marion Neidt (van Mambo View Point) voor een verloskundige om TBA’s te trainen.

Tijdens de voorbereidingen voor haar eerste verblijf in Mambo View Point in 2015 heeft Liesbeth, met haar expertise als vroedvrouw, nagedacht over hoe daar de geboortezorg zou kunnen verbeteren en hoe ze daarbij de TBA’s een functie zou kunnen geven.

Zonta Kennemerland-Zuid heeft dit mooie doula-project van harte ondersteund.

0
    0
    Jouw winkelmand
    Your cart is emptyReturn to Shop