Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze activiteiten!

 

 

Zonta Kennemerland Zuid

Tussen Amsterdam en de Noordzee, temidden van bollenvelden en duinen, leidt Zonta Kennemerland Zuid al ruim 30 jaar een bruisend leven.

Onze ledenlijst laat een zeer gemêleerd gezelschap van vrouwen zien. Wij staan voor verbinding, respect en vertrouwen, voor elkaar en onze relaties. De diversiteit aan beroepen staat garant voor pittige clubdiscussies en originele invalshoeken bij de aanpak van activiteiten. We leren veel van elkaar. Gezelligheid, onderlinge steun en inspiratie zijn belangrijke elementen binnen Zonta Kennemerland Zuid. Voor veel leden zijn de serviceprojecten echter minstens zo belangrijk.

Zonta Kennemerland Zuid vergadert een keer per maand in ‘ ’t Wapen van Kennemerland‘ in het Ramplaankwartier. De bijeenkomst bestaat uit een borrel, maaltijd en vergadering. Regelmatig nodigen we interessante sprekers uit.

Lid worden

Bestuur

 • Voorzitter:
  Sonja Schaper
 • Secretariaat
  Sylvia Kieft
 • Financiën:
  Sandra Molenaar-Noom
 • Algemeen bestuurslid:
  Gera Strijker

 

Zonta International en Zonta Nederland

Zonta Nederland maakt onderdeel uit van het wereldwijde Zonta International. Zonta International heeft meer dan 30.000 leden, die lid zijn van ruim 1200 verschillende Zonta clubs in 63 landen.

Het beleid van Zonta wordt bepaald door de Zonta International Board van 11 leden. Deze leden worden telkens voor een periode van twee jaar democratisch gekozen op een conventie, waarbij alle Zonta clubs wereldwijd stemrecht hebben.

Zonta International is verdeeld in 31 districten. De districten zijn op hun beurt verdeeld in areas, die vaak, maar niet altijd, overeenkomen met een bepaald land.  Nederland is area 4 in District 29.

Elk district wordt geleid door een gekozen governor. De district board assisteert clubs, promoot de programma’s van Zonta International binnen hun district en reikt awards uit. Zonta Nederland maakt deel uit van DISTRICT 29, dat naast Nederland bestaat uit Zonta clubs in Duitsland, Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Rusland.

 

Bestuur Zonta Nederland

 • Area Director:
  Siska Kooi
 • Vice Area Director:
  Martine Schilte
 • Penningmeester:
  Nuria Reques Waterink
 • Secretariaat Zonta Nederland
  Patricia van Someren

Zonta Says NO

Geweld tegen vrouwen vindt elke dag over de hele wereld plaats. Uit rapporten van de Verenigde Naties over vrouwen en geweld wereldwijd blijkt dat 35 procent van de vrouwen en meisjes gedurende hun leven te maken heeft met geweld.

De jaarlijkse terugkerende campagne ‘Zonta Says NO’ is een wereldwijde actie in meer dan 100 landen die 16 dagen (25 nov – 10 dec) duurt. De dag staat bekend als Orange Day waarop men wereldwijd de stad oranje kleurt of monumentale gebouwen oranje verlicht. De kleur oranje staat hierin centraal als symbool van een ‘zonnige toekomst zonder geweld’. Nederland doet ook mee. Zo wordt voor het tweede jaar de Erasmusbrug in Rotterdam oranje aangelicht.

Al vele jaren voert Zonta wereldwijd actie om het geweld tegen vrouwen te stoppen (niet alleen huiselijk geweld maar ook vrouwenhandel en bijvoorbeeld huwelijkse dwang zijn vormen van geweld tegen vrouwen) met haar campagne Zonta Says NO.

0