Zonta vierde Internationale Vrouwendag | 8 maart 2019

– Thema 2019 Heldinnen –

Opvallende, onzichtbare, dode en levende, grootse en kleine. We kennen ze allemaal want in elke stad of in elk dorp waren en zijn heldinnen te vinden. Heldinnen die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor de rechten van de vrouw, voor gelijkheid, voor hun medemens. Je kunt heldinnen herdenken, eren, feliciteren, aanmoedigen of een stem geven.

Internationale Vrouwendag staat voor de strijdbaarheid en onderlinge solidariteit van vrouwen en wordt overal ter wereld gevierd. De datum 8 maart gaat terug naar 8 maart 1908.  Een belangrijke dag in de geschiedenis van de emancipatie. Op die dag vond in New York de eerste staking door vrouwen plaats. Vrouwen demonstreerden tegen de slechte arbeidsomstandigheden in de textielindustrie. Hun symbolische eis was “brood en rozen”.

Deze staking markeert het begin van de strijd tegen vrouwendiscriminatie.

In aansluiting op het thema zouden we aan een ieder willen vragen om een roos aan haar/ zijn heldin te geven, een foto te maken en deze met een korte tekst naar ons te sturen. De leukste gaan we plaatsen (uiteraard geeft u dan toestemming om de foto te plaatsen en laat ons weten of wij uw naam en de naam van uw heldin mogen plaatsen).
Plaatsing zal in de komende weken gebeuren. Graag ontvangen wij de foto en tekst van uw heldin op  info@zontakennemerlandzuid.nl.

‘Kijk voor het laatste nieuws en weetjes op  www.facebook.com/zontakennemerland

0