Benefietfilm ‘Women Talking’ | 16 april 2023

Women Talking is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over grootschalig misbruik in een gesloten religieuze mennonietengemeenschap in Bolivia. In deze enclave wordt vrouwen de stem systematisch ontzegd. Wat betekent het als je stem je wordt ontnomen? Wat betekenen zwijgen en spreken, wat is de helende kracht van beschuldigende woorden? Eén ding is duidelijk voor de vrouwen die bijeenkomen op een hooizolder om hun lot te bespreken: zwijgen is niet langer een optie. Ze bespreken hun mogelijkheden: blijven en terugvechten of vluchten? Dat zijn geen eenvoudige keuzes, maar nu ze de stilte hebben doorbroken is er geen weg terug.

Regisseur Sarah Polley: “Deze film is geen aanval op mannen, maar gaat vooral over hoe we na seksueel misbruik verder gaan met elkaar”. In dit indrukwekkende drama biedt Polley ook een sprankje hoop.

Genomineerd voor twee Oscars

Inleiding door cultureel antropoloog Arlette Kouwenhoven. Zij doet antropologisch-historisch onderzoek en schreef in 2011 het boek: De Fehrs: Kroniek van een Nederlandse mennonietenfamilie. In dit boek beschrijft zij de vier eeuwen durende migratiegeschiedenis van de huidige Mennonieten in Zuid-Amerika aan de hand van één familie: De Fehrs. In deze onbekende Nederlandse geschiedenis komen de dramatische lotgevallen van vele generaties van deze doopsgezinde familie tot leven.

Waar en wanneer:

Locatie: Schuur, Lange Begijnestraat 9, Haarlem

Datum: Zondag 16 april, aanvang 11.00 uur, inloop vanaf 10.30 uur

Kaarten: evenement heeft al plaatsgevonden, zijn niet meer te koop.

 

We vragen voor de film met inleiding door een gastspreker en lunch € 29,50/ zonder lunch €22,50

Met de opbrengst van de film steunen wij ons Internationale Zonta-project Ending Child Marriage

0
    0
    Jouw winkelmand
    Your cart is emptyReturn to Shop