Wijnproeverij | 17 november 2019

Het belooft weer een heel gezellige en mooie proeverij te worden met heerlijke wijnen en leuke verrassingen! Tevens is het mogelijk om aansluitend te blijven dineren.

Door deel te nemen aan de proeverij en het diner steun je ons goede doel van dit jaar: het MAMA POWER ‘Play to Learn’-project, een groot project van Kinderfonds MAMAS. In dit project trainen ervaren lokale MAMAS minder ervaren MAMAS volgens een speciaal daarvoor ontwikkeld programma hoe zij een goede invulling kunnen geven aan onderwijs, zorg en begeleiding van kinderen en in het bijzonder aan het ‘spelenderwijs leren’. Er wordt expertise gedeeld en er ontstaan sterke banden tussen de MAMAS. Zonta Kennemerland Zuid wil graag bijdragen in de kosten voor deze lokale trainingen van de MAMAS en hoopt dat u ons daarin financieel steunt.

Wijnkoperij Okhuysen heeft topwijnen geselecteerd en wil je graag de heerlijke smaaksensaties laten beleven. Tijdens de proeverij kun je deze heerlijke wijnen bestellen en desgewenst aansluitend genieten van een speciaal samengesteld 3-gangenmenu. De locatie van de wijnproeverij en het diner: ‘t Wapen van Kennemerland, Ramplaan 125, 2015 GV Haarlem

De inloop van de wijnproeverij is vanaf 15.00 uur. De kosten hiervan zijn 16 euro pp. Reserveren kun je door voor 14 november as te klikken op de volgende link.  https://zontakennemerlandzuid.nl/winkel/wijnproeverij-excl-diner/ Betaling maakt de reservering definitief. Let op: ‘Vol is vol!’

De aanvang van het 3-gangendiner is om 18.00 uur. De kosten van het diner incl. de wijnproeverij zijn 41 euro pp. Reserveren kun je door voor 14 november as te klikken op de volgende link: https://zontakennemerlandzuid.nl/winkel/wijnproeverij-incl-diner/ Betaling maakt de reservering definitief. Let op: ‘ Vol is vol!’.

Heb je vragen of wil je de kaarten liever per email bestellen, mail dan naar: info@zontakennemerlandzuid.nl. Dan nemen wij contact met je op.

Uitzending Max – Help de MAMAS!

Di 29 oktober 2019 17:10  NPO 1 duur 40 min

Te gast: Leona Philippo, Joep Verboeket, Robèrt van Beckhoven, Erik Scherder en de South African Road Trip.

De uitzending staat in het teken van Kinderfonds MAMAS. Kinderfonds MAMAS steunt lokale MAMAS, krachtige vrouwen die zich inzetten voor kinderen die in extreme armoede leven en op eigen initiatief zorg leveren. De MAMAS zorgen voor warmte en aandacht: dagelijkse maaltijden, medische zorg, een plek in de kinderopvang of op school en een veilige omgeving om in te spelen.

De MAMAS zorgen niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de moeders. Ze leren de moeders hoe ze moestuinen kunnen aanleggen of geven intensieve begeleiding aan zwangere vrouwen om alcoholgebruik tijdens de zwangerschap te voorkomen.

In onder andere sloppenwijken in de buurt van Kaapstad zijn de MAMAS actief. Claudia, een jonge vrouw die in een van de sloppenwijken woont, kwam na het overlijden van haar moeder in een project van MAMAS terecht. MAMA Beaty ontfermde zich over haar en tegenwoordig is Claudia ook MAMA.

Zie de hele uitzending van Di 29 oktober 2019 17:10  NPO 1 duur 40 min

Tijd voor MAX

 

Deze Wijnproeverij wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘t Wapen van Kennemerland

‘t Wapen van Kennemerland

Eeuwenlang leidden de bewoners van Zandvoort een karig bestaan. Het leven bestond voornamelijk uit vissen en het verhandelen van de opbrengst. De mannen brachten de vangst aan land en de vrouwen vervoerden de vis via een lang, mul, zanderig pad naar Haarlem.

https://www.wapenvankennemerland.nl

Wijnkoperij Okhuysen

Wijnkoperij Okhuysen

Al 150 jaar staat Okhuysen garant voor prachtige kwaliteitswijnen. De door vader en zoon Kat zorgvuldig geselecteerde wijnen komen uit de hele wereld, van klassiek Frankrijk tot vernieuwend Nieuw-Zeeland. Bij de selectie wordt gelet op kwaliteit, duurzame productie en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het overbrengen van de liefde voor wijn is wat het team drijft. Okhuysen voorziet particuliere klanten en (top)restaurants in het hele land dan ook altijd van passend persoonlijk advies, uitgebreide informatie en een vergaande service.

https://www.okhuysen.nl

Kunstenaar Gert-Jan Visser

Gert-Jan is een Aluminium Art Kunstenaar. Zijn kunst is niet alleen voor in huis maar ook zeer geschikt voor buiten in de tuin. Zie voor meer informatie op facebook.

https://www.facebook.com/gertjan.visser.397

Bakker van Vessem

De bakker is dichtbij. De bakker als ontmoetingsplaats in de buurt. Dat kleine bakkertje op de hoek.. Met een aangepast assortiment per ‘buurtbakker winkel”. Met betrokken medewerkers, die zich ook betrokken voelen met de buurt en deelnemen aan buurtevenementen. De bakker bakt mijn brood. Onze producten zijn ambachtelijk, vers en het lekkerst maar wij kijken altijd vooruit en denken met de klant mee. Zo zullen wij ons blijven onderscheiden met nieuwe, lekkere producten die alleen maar verkrijgbaar zijn bij bakker Van Vessem.

https://www.bakkervanvessem.nl

Bloemenhof

Bloemenhof is in Heemstede een begrip. Al sinds jaar en dag fleurt Bloemenhof de hoek van de Raadhuisstraat/ Kerklaan op met een uitnodigende hoeveelheid bloemen en planten. Voor elke gelegenheid geven wij graag advies en ontvangt u de beste kwaliteit bloemen en planten.

https://bloemenhofonline.nl

WIJNSPIJS

Sinds 2010 organiseert Wouter Dijkstra samen met zijn team de WijnSpijs Wandeling. Een culinair evenement waarbij je kennis maakt met zes restaurants in de stad. Overal krijg je een mooie wijn-spijs combinatie te proeven. De ideale zondagmiddagbesteding! Kies jouw favoriete stad uit op wijnspijs en laat je verrassen.

https://www.wijnspijs.nl/

 

 

0