Viering Internationale Vrouwendag | 8 maart 2020

Op internationale vrouwendag zondag 8 maart verandert het Patronaat Haarlem in het Matronaat van 13.00 – 22.00 uur. Een bijzondere en gevarieerde dag vol discussie, inspiratie, workshops, muziek, culinaire verrassingen en vermaak. Georganiseerd door en voor vrouwen.

Volg je discussies over gelijke rechten voor vrouwen op de voet? Wil je economisch zelfstandig zijn en vraag je je af hoe je dat aanpakt? Of vind je het gewoon leuk om te netwerken met vrouwen uit de regio en te luisteren naar bijzondere muziek gemaakt door vrouwen met verschillende culturele achtergronden? Kom dan naar de viering van internationale vrouwendag in Haarlem.

 

 

Internationale Vrouwendag staat voor de strijdbaarheid en onderlinge solidariteit van vrouwen en wordt overal ter wereld gevierd. De datum 8 maart gaat terug naar 8 maart 1908.  Een belangrijke dag in de geschiedenis van de emancipatie. Op die dag vond in New York de eerste staking door vrouwen plaats. Vrouwen demonstreerden tegen de slechte arbeidsomstandigheden in de textielindustrie. Hun symbolische eis was “brood en rozen”.

Deze staking markeert het begin van de strijd tegen vrouwendiscriminatie.

 

Programma internationale vrouwendag in het patronaat

13.00-17.00 opening, discussies, muziek en parallelsessies

17.00-19.00 internationaal getinte foodmarket

19.00-22.00 Feest met DJ

Volg onze facebook pagina voor meer informatie of kijk op de facebook pagina van Vrouwendag Haarlem

Kaarten: voor slechts 5 euro koop je op bij Ticketmaster 

Datum en tijd: zondag 8 maart 2020 – 13.00-22.00

Adres: Patronaat / Matronaat – Zijlsingel 2 – Haarlem

 

Zie hier voor het hele programma.

‘Kijk voor het laatste nieuws en weetjes op  www.facebook.com/zontakennemerland

0