Verslag benefietfilm ‘Women Talking’ | 16 april 2023

Het jaarlijkse Zonta Film-event heeft op zondag 16 april jl. in de Schuur plaatsgevonden.

Er is een prachtige film ‘Women Talking‘ vertoond, voorafgegaan door een zeer indrukwekkende lezing van Arlette Kouwenhoven en gevolgd door een lunch.

De Oscar winnende film ‘Women Talking‘ is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en vertelt het verhaal van een groep vrouwen binnen een streng gelovige mennonietengemeenschap in Bolivia. Er vinden structureel aanrandingen en verkrachtingen plaats en de vrouwen staan nu voor de keuze of zij zullen blijven, terugvechten of vertrekken. De wijze waarop deze keuze en de gesprekken daarover verfilmd zijn en de relatie tot hun geloof heeft iedereen van het begin tot het eind geboeid.

Voorafgaand aan de film heeft de spreekster Arlette Kouwenhoven, cultureel antropoloog en schrijfster van het boek ‘De Fehrs’ een zeer indrukwekkende lezing gegeven over de film en over de geschiedenis en achtergrond van de mennonietengemeenschap.

Arlette Kouwenhoven heeft een aantal jaar onderzoek gedaan naar de geschiedenis van de mennonietengemeenschap en in dat kader ook een aantal keer bij één familie ‘de familie Fehrs’ gewoond. Door haar grote kennis van zaken en haar persoonlijke ervaringen is het een zeer indrukwekkende lezing geweest en werd de film in een goede context geplaatst.

Na de film is er tijdens een heerlijke lunch in de Schuur nog lang nagepraat over alle indrukken die de film had achtergelaten. Tijdens de lunch was Arlette Kouwenhoven ook nog aanwezig en kon zij ons nog veel meer vertellen.

De opbrengst van de film was bedoeld voor het Internationale Zonta-project Ending Child Marriage.

Met deze filmochtend hebben we bijna € 1400,- opgehaald, waarvan het grootste deel naar ons Internationale Zonta-project Ending Child Marriage zal gaan en een gedeelte naar onze advocacy activiteiten als ‘Orange the World’ en ‘Internationale Vrouwendag’.

0
    0
    Jouw winkelmand
    Your cart is emptyReturn to Shop