V/M Solidariteit: ‘De schaamte voorbij. Tijd voor Actie’

Al jaren strijden vrouwen voor zelfbeschikking, individuele rechten, een gelijkwaardige behandeling en vrijheid. Maar het gaat nog steeds niet goed genoeg. Dat blijkt wel uit vele actuele berichten.

Daarom organiseren DOCK Haarlem, Haarlem Effect, Rooie Vrouwen, Haarlem in Dialoog, Drop Inn, Diaconie Haarlem, Rebup, Zonta club Kennemerland-Zuid, Veilig Thuis, Alavitische Gemeenschap Haarlem, Bureau Discriminatiezaken Kennemerland en Gemeente Haarlem samen tijdens Internationale Vrouwendag op dinsdag 8 maart 2022 tussen 18.45 en 22.00 uur een bijeenkomst in Wijkcentrum de Wereld (Laan van Berlijn 1) en tussen 19.00 en 21.30 uur een debat in Pletterij (Lange Herenvest 122). Het thema van de dag is V/M Solidariteit: ‘De schaamte voorbij. Tijd voor Actie waarbij er aandacht is voor onderwerpen als huiselijk geweld en grensoverschrijdend gedrag. Meld je aan voor de bijeenkomst in Wijkcentrum de Wereld via safatan@dock.nl en voor het debat in Pletterij via de website van Pletterij:

www.pletterij.nl/event/08-mrt-22-vrouwendag-2022-debat-v-m-solidariteit-live-livestream. 

Kijk voor meer informatie en het hele programma op www.dock.nl/haarlem.

 

Debat Pletterij

Het comité 8 maart Zuid-Kennemerland heeft in Haarlem en omstreken een flits enquête uitgezet waarin gevraagd werd naar actuele ervaringen van (on)veiligheid. De resultaten worden op Internationale Vrouwendag gepresenteerd in Pletterij door Rebecca Rijnders van Volt. Aan het debat wordt bijgedragen door Kirsten van den Hul, politica en publiciste. Hierbij wordt besproken hoe we ‘huiselijk’ geweld hoger op de agenda en uit de schaduw kunnen krijgen. Daarbij is er aandacht voor verschillende vormen van geweld, haar persoonlijke ervaring met het onderwerp, de politieke dimensie en ook wat we als samenleving allemaal kunnen doen om de situatie te verbeteren. Aan de paneldiscussie wordt bijgedragen door Wianne Brandt van Veilig Thuis, Attiya Gamri PvdA politica Bloemendaal, Cecile Masson coach en mentor, Margreet van den Bos autonoom Haarlems feministe en Maaike Koper PvdA politica Zandvoort. Kijk voor meer informatie op de website van Pletterij: www.pletterij.nl/event/08-mrt-22-vrouwendag-2022-debat-v-m-solidariteit.

 

Bijeenkomst Wijkcentrum De Wereld

De bijeenkomst in Wijkcentrum De Wereld wordt geopend door wethouder Marie-Thérèse Meijs. De inleiding en het debat in Pletterij zullen daar via een livestream te volgen zijn. In De Wereld zal ook aan de hand van interviews met drie generaties vrouwen gesproken worden over de betekenis van Internationale Vrouwendag, solidariteit en wat we nodig hebben om een prettige leefomgeving te creëren. Verder zal Zonta een prijs uitreiken aan een vrouw die zich verdienstelijk gemaakt heeft, is er een optreden van het Alevieten koor en gelegenheid om Vrouwendag te vieren.

 

Aanmelden

Wil je er bij zij? De toegang is gratis en aanmelden is verplicht vanwege een beperkt aantal plaatsen. Meld je daarom aan voor de bijeenkomst in Wijkcentrum De Wereld via safatan@dock.nl en voor het debat in Pletterij via de website van Pletterij: www.pletterij.nl/event/08-mrt-22-vrouwendag-2022-debat-v-m-solidariteit-live-livestream.

 

NOTABENE

Ook dit jaar zullen wij weer iemand in het zonnetje zetten op Zonta’s Rose day / Internationale vrouwendag 8 maart. Hierover later meer. Volg onze nieuwsberichten en  socials.

0
    0
    Jouw winkelmand
    Your cart is emptyReturn to Shop