WooCommerce is required for FooEvents. Please install and activate the latest version of WooCommerce.

Orange the World 2020 – Zonta Kennemerland Zuid

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze activiteiten!

   

   

  Orange the World 2020

  Geweld tegen vrouwen is een wereldwijd probleem 

  Van 25/11 tot 10/12 kleuren veel gebouwen in Haarlem e.o. in het oranje!

  25 november is de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen en het startsein voor de campagne van UN Women in samenwerking met Zonta en Soroptimisten.

  Internationaal onderzoek toont aan dat één op de drie vrouwen te maken krijgt met seksueel, fysiek of psychisch geweld in haar leven. In meer dan 90 landen wordt tussen 25 november en 10 december gedurende 16 dagen actie gevoerd tegen geweld tegen vrouwen. Markante gebouwen worden wereldwijd 16 dagen lang oranje aangelicht en maken dit –vaak verborgen- geweld zichtbaar.

  Ook Haarlem doet mee! Vele gebouwen in en om Haarlem kleuren gedurende deze campagne oranje: de kleur van een hoopvolle toekomst.

   

  Meld Geweld – veilig thuis 0800-2000

  Dit jaar is de actie misschien wel harder nodig dan ooit. Sinds de corona crisis Nederland en de rest van de wereld in zijn greep heeft, is het geweld achter de voordeur explosief toegenomen. Belangrijk is om geweld te melden. Voor geweld achter de voordeur kun je bellen of chatten naar 0800-2000, naar Veilig Thuis, de organisatie die hulp biedt aan slachtoffers van huiselijk geweld. Belangrijk is dat deze chatfunctie behouden blijft en ook 24/7 bereikbaar:

  Teken daarom de petitie op:

  https://www.orangetheworld.nl/petitie-orange-the-world-2020/

  Houd onze website en facebook pagina in de gaten voor het programma, maar noteer alvast in je agenda:

  25 november 2020 t/m 10 december 2020