Orange the World 2020

Geweld tegen vrouwen is een wereldwijd probleem 

Van 25/11 tot 10/12 kleurden veel gebouwen in Haarlem e.o. in het oranje

25 november is de jaarlijkse Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen en het startsein voor de campagne van UN Women in samenwerking met Zonta en Soroptimisten.

Internationaal onderzoek toont aan dat één op de drie vrouwen te maken krijgt met seksueel, fysiek of psychisch geweld in haar leven. In meer dan 90 landen wordt tussen 25 november en 10 december gedurende 16 dagen actie gevoerd tegen geweld tegen vrouwen. Markante gebouwen worden wereldwijd 16 dagen lang oranje aangelicht en maken dit –vaak verborgen- geweld zichtbaar.

Ook Haarlem deed mee! Vele gebouwen in en om Haarlem kleurden gedurende deze campagne oranje: de kleur van een hoopvolle toekomst. Op onze social media kanalen (Facebook en Instagram) plaatsten we vele foto’s en berichten over de actie.

 

Meld Geweld – veilig thuis 0800-2000

Dit jaar was de actie misschien wel harder nodig dan ooit. Sinds de coronacrisis Nederland en de rest van de wereld in zijn greep heeft, is het geweld achter de voordeur explosief toegenomen. Belangrijk is om geweld te melden. Voor geweld achter de voordeur kun je bellen of chatten naar 0800-2000, naar Veilig Thuis, de organisatie die hulp biedt aan slachtoffers van huiselijk geweld. Belangrijk is dat deze chatfunctie behouden blijft en ook 24/7 bereikbaar:

 

We riepen op tot het tekenen van een petitie

Naar verwachting, en als alles lukt binnen de huidige regelgeving, worden de ingezamelde handtekeningen op 8 februari 2021 aangeboden aan het kabinet.

https://www.orangetheworld.nl/petitie-orange-the-world-2020/

0
    0
    Jouw winkelmand
    Your cart is emptyReturn to Shop