Internationale Vrouwendag & Rose Day | 8 maart 2021

Zij maken het verschil.

Vandaag vierden wij International Women’s Day en hebben wij medewerkers van verzorgingshuizen in Kennemerland in het zonnetje gezet. Leden van onze club bezochten 20 huizen van Kennemerhart, Zorgbalans en Stichting Sint Jacob. We overhandigden manden met bloembollenpakketjes van Nijssen Tuin en Bulbs Heemstede. Op deze wijze willen wij ze danken voor hun geweldige inzet in dit moeilijke jaar.

 

Zonta’s Rose Day

Rozendag wordt samen met Internationale Vrouwendag gevierd als een moment om te bezinnen en hulde te brengen aan vrouwen die kracht hebben gegeven.

Op 8 maart 1908 vond in New York de eerste staking door vrouwen plaats. Vrouwen demonstreerden tegen de slechte arbeidsomstandigheden in de textielindustrie. Hun symbolische eis was ‘brood en rozen’. Hier komt de naamgeving van Zonta’s Rose Day vandaan. Op 8 maart delen vele leden van Zonta wereldwijd gele rozen uit.

 

Internationale Vrouwendag

staat voor de strijdbaarheid en onderlinge solidariteit van vrouwen, wordt overal ter wereld gevierd en is officieel erkend door de Verenigde Naties in 1977.

Veel dank aan fotografen Ron Moelijker en Arjan Hooiveld voor het maken van de officiële foto’s

Zonta, een introductie

Speciaal voor deze Internationale Vrouwendag en Zonta’s Rose Day maakten wij een korte film om onze Club te introduceren, te laten zien wat we allemaal doen, waarbij Internationale Vrouwendag centraal staat. Je kunt de film zien op https://youtu.be/gWrfv-DJn44

[ met dank aan Zontian Kirki voor het maken van deze introductie ]

[ Zontian Iesje & Relinde in voorbereiding op maandag 8 maart ]
0
    0
    Jouw winkelmand
    Your cart is emptyReturn to Shop