Goede doel 2021 – 2022: Meiden met een missie | september 2021

Meiden met een missie

Jonge meiden zelfstandiger maken en voorbereiden op werk en hun toekomst, daar houden wij van bij Zonta!

Met veel plezier zullen wij daarom dit Zonta-jaar fundraisen voor de benodigdheden die het Rebup-project “Meiden met een missie” mogelijk maken. In dit project worden workshops Desktop Publishing (DTP) gegeven aan jonge meiden die nog zoekend naar de toekomst kijken. Wij zijn extra gemotiveerd door Marion van der Vegt, die als spreekster bij Zonta is gekomen om het door haar opgezette project op inspirerende wijze toe te lichten.

Lees hieronder meer over Repub en het project “Meiden met een Missie” , aangestuurd door Marion van der Vegt; een bevlogen dame die onderneemt, enthousiasmeert en ondersteunt.

“Bij Rebup is iedereen welkom maar wij zetten ons extra in voor de meiden die bij Rebup komen”.

 

Over Rebup

Lees je Rebup van rechts naar links dan lees je de doelgroep: puber. Rebup is al 12 jaar een begrip in Haarlem-oost. Inmiddels zijn we er achter dat het ook belangrijk is de jongere en de oudere doelgroep te betrekken. De jongere doelgroep noemen wij de pré- pubers(7-12 jaar) en de oudere doelgroep zijn de stagiaires (18+). Daarnaast kunnen ook moeders (Rebup moms) bij ons terecht.

Bij Rebup is iedereen welkom maar wij zetten ons extra in voor de meiden die bij Rebup komen. Nog steeds is veel eer te behalen op de arbeidsmarkt voor de dames. We zijn er immers nog lang niet als het gaat om gelijke rechten en gelijke kansen.

Daarom willen wij jonge meiden de kans geven om te proeven aan het grafische vak. Zelf ben ik grafisch ontwerpster en beeldend kunstenaar. ‘s Morgens sta ik voor de klas en geef ik op het vmbo kunst en cultuurlessen en ‘s middags ben ik bij Rebup waar de creatieve middagen na schooltijd gerund worden door diverse moeders.

Onafhankelijk zijn en je eigen keuzes kunnen maken is iets waar wij bij Rebup veel aandacht aan besteden. Onderwerpen als: 8 maart Internationale Vrouwendag, Orange the World, seksuele voorlichting en tienermoeders komen ieder jaar weer terug bij Rebup in een themadag. Rebup is een veilige plek voor kinderen en dus ook voor jonge meiden, waar ieder onderwerp of dilemma besproken kan worden.

 

Project: Meiden met een missie

Vanaf mei 2022 beginnen we met ons nieuwe project: Meiden met een Missie. Een aantal stagiaires die zweven, d.w.z. niet weten welke richting ze op kunnen gaan, proberen wij sterker te maken voor hun toekomst. Zij krijgen de workshop DTP. Het leren vormgeven en opmaken van bijvoorbeeld onze Rebup- krant of een flyer. Diegenen die het onder de knie hebben na het stagejaar, mogen vervolgens stage lopen bij een bedrijf waar ze zitten te springen om opgeleid personeel. Uiteindelijk kan dit betekenen dat sommige dames teruggaan naar school om door te pakken en een andere opleiding kiezen in de richting van dit grafische vak of kan men er ook een baan aan overhouden. Zo boeken wij succes voor de jonge dames en ook voor de ondernemer die niet zit te wachten op het opleiden van ongeschoold personeel maar meteen aan de slag kan gaan met stagiaires die inmiddels dan meer weten over het vak.

 

Hoe kunnen wij Repub ondersteunen?

Om te kunnen starten (mei 2022) hebben wij de juiste middelen nodig: Een Apple met de programma’s adobe / Adobe Photoshop / illustrator, Adobe InDesign. Dit om zo de juiste aansluiting te hebben met het bedrijfsleven waar men met hetzelfde werkt. De trainer die de meiden zal opleiden is er al en ook het 1e bedrijf voor de stageplek(ken).

Onze dank is groot!
Marion van der Vegt,
directeur stichting Rebup

 

Kijk voor meer informatie op

www.rebup.nl/

www.instagram.com/rebup023/

www.facebook.com/marion.vandervegt.1

En wil je direct doneren? Klik dan HIER

 

 

 

 

0
    0
    Jouw winkelmand
    Your cart is emptyReturn to Shop