Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze activiteiten!

   

   

  Uitzending Max, help de MAMAS

  Help de MAMAS!

  Uitzending: Di 29 oktober 2019 17:10  NPO 1 duur 40 min

  Te gast: Leona Philippo, Joep Verboeket, Robèrt van Beckhoven, Erik Scherder en de South African Road Trip.

  De uitzending staat in het teken van Kinderfonds MAMAS. Kinderfonds MAMAS steunt lokale MAMAS, krachtige vrouwen die zich inzetten voor kinderen die in extreme armoede leven en op eigen initiatief zorg leveren. De MAMAS zorgen voor warmte en aandacht: dagelijkse maaltijden, medische zorg, een plek in de kinderopvang of op school en een veilige omgeving om in te spelen.

  De MAMAS zorgen niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de moeders. Ze leren de moeders hoe ze moestuinen kunnen aanleggen of geven intensieve begeleiding aan zwangere vrouwen om alcoholgebruik tijdens de zwangerschap te voorkomen.

  In onder andere sloppenwijken in de buurt van Kaapstad zijn de MAMAS actief. Claudia, een jonge vrouw die in een van de sloppenwijken woont, kwam na het overlijden van haar moeder in een project van MAMAS terecht. MAMA Beaty ontfermde zich over haar en tegenwoordig is Claudia ook MAMA.

   

  Zie de hele uitzending van Di 29 oktober 2019 17:10  NPO 1 duur 40 min

  Tijd voor MAX

   

  Verder vertellen directeur Joep Verboeket en Ambassadeur Leona Philippo over de situatie in Zuid-Afrika en over Kinderfonds MAMAS. Ambassadeur Robèrt van Beckhoven verrast donateurs met authentieke Zuid-Afrikaanse recepten. Neuropsycholoog Erik Scherder geeft zijn visie op de ontwikkeling van de hersenen van de kinderen in Zuid-Afrika en de South African Road Trip treedt op. Zij treden tot 14 december op in theaters in heel Nederland met hun voorstelling Good Hope.

  0