Orange the World 2022

De wereldwijde aftrap van deze Orange the World campagne, een initiatief van UN-Women en ondersteund door een groot aantal vrouwenorganisaties over de hele wereld, vindt plaats op de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen op 25 november.

Voor het zevende jaar op rij doet Nederland hier aan mee zowel op landelijk als regionaal niveau. Ons doel is om Haarlem en de omringende steden weer oranje te kleuren!

Ask for Angela

Onderdeel van de actie is het veiliger maken van het uitgaansleven in Haarlem en omgeving. Daartoe wordt de horeca-campagne ‘Ask for Angela’ gestart. Vrouwen (en mannen) die lastig gevallen worden tijdens het uitgaan, kunnen met deze code bij de bar aangeven dat ze in gevaar zijn, (seksueel) geïntimideerd worden of zich in een ander soort ongemakkelijke situatie bevinden.  Door deze code kan bescherming in gang gezet worden.

De wereldwijde aftrap van deze Orange the World campagne, een initiatief van UN-Women en ondersteund door een groot aantal vrouwenorganisaties over de hele wereld, vindt plaats op de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen op 25 november.

Voor het achtste jaar op rij doet Nederland hier aan mee zowel op landelijk als regionaal niveau. Ons doel is om Haarlem en de omringende steden weer oranje te kleuren!

Opening 24 november 2022

Dit jaar vond de aftrap een dag eerder plaats in Patronaat in Haarlem.

De burgemeester, dhr. Jos Wienen heeft na een mooie toespraak de campagne officieel geopend voor Noord-Holland Zuid.

Eén van de gastsprekers tijdens de opening van de campagne was onder andere de keynote spreker Thysia Huisman over haar #Metoo ervaring in de modellenwereld in Parijs. In 1991 ging Thysia naar Parijs om te werken als model. Ze kwam onder de vleugels van de beroemde modellenscout Jean-Luc Brunel terecht, letterlijk, want ze mocht bij hem logeren. Eenmaal bij hem in huis drogeerde en verkrachtte hij haar. Over haar verkrachting, het verzwijgen en de verwerking ervan, schreef Thysia een boek, Close-Up.

 

Lien A Zangeres verzorgde de muzikale omlijsting.

 

De Ask for Angela campagne werd die avond aan de genodigden toegelicht en officieel gestart in Patronaat.

Lobke Borsboom, Manager Hospitality bij Patronaat vertelt ook hoe zij hun personeel trainen om zichzelf en de bezoekers te kunnen beschermen tegen ongewenst gedrag.

 

Officiële lancering in Patronaat  Ask for Angela
Onderdeel van de actie van dit jaar is het veiliger maken van het uitgaansleven in Haarlem en omgeving. Daartoe wordt de horeca-campagne ‘Ask for Angela’ gestart. Vrouwen (en mannen) die lastig gevallen worden tijdens het uitgaan, kunnen met deze code bij de bar aangeven dat ze in gevaar zijn, (seksueel) geïntimideerd worden of zich in een ander soort ongemakkelijke situatie bevinden.  Door deze code kan bescherming in gang gezet worden.

Hiervoor is dit jaar een pilot gestart bij Patronaat, Theater De Liefde en SC Telstar. Met onze ambitie ‘Ask for Angela’ verder uit te rollen naar diverse horecagelegenheden (en sportparken) in Haarlem, Bloemendaal, Heemstede, Velsen en Hoofddorp.

We zijn bezig een samenwerking aan te gaan met de horeca en de gemeentes in Kennemerland. Ter ondersteuning is hiervoor een Toolkit met training & materialen ontwikkeld.

Voor geïnteresseerden is een toolkit via deze link te downloaden.

Uiteraard zal op de radio, televisie, in nationale en regionale kranten en social media uitgebreid aandacht besteed worden aan deze campagne.

Voetbalwedstrijd 9 december as vrouwen Telstar – vrouwen PSV

Kom ook naar deze voetbalwedstrijd en steun hiermee ook ‘Orange the World Campagne’!

9 december speelt SC Telstar Dames een wedstrijd tegen PSV in Orange the World shirts. Dan kondigt SC Telstar ook aan deel te nemen aan Ask for Angela en

Safe Streets Velsen presenteert zich daar ook.

Koop hier je toegangskaart

 • VIP entree kaart € 32,50
  inclusief welkomstdrankje, twee consumpties en borrelhapjes tijdens de borrel na de wedstrijd, toegang tot club West en een plaats op de VIP-tribune

 

 

 

Oranje gebouwen en oranje sjaals

Het oranje verlichten van markante gebouwen (in Kennemerland maar liefst 20!) vanaf 25 november tot 10 december maakt dit zichtbaar voor iedereen. Met behulp van de QR-code krijg je toegang tot informatie over de campagne. Veelvuldig wordt deze QR-code gescand. De kleur oranje staat voor de dageraad: een hoopvolle toekomst zonder geweld.

@fotografen Arjan Hooiveld en Ron Moelijker

 

Haarlem zegt ‘NEE’ tegen geweld tegen vrouwen!

 

 

Alle Vrouwen danken de mannen die ‘Nee’ zeggen tegen geweld!

 • Jos Wienen – burgemeester van Haarlem
 • Jan Lammers – autocoureur en sportief directeur Dutch Grand Prix Zandvoort
 • Hans Klok – De snelste goochelaar-illustionist ter wereld!
 • Pieter de Waard – algemeen directeur van SC Telstar Andries Jonker – hoofdtrainer van SC Telstar
 • Glynor Plet – aanvoerder van SC Telstar
 • Abbie Chalgoum – acteur, schrijver en docent Mart Smeets – presentator, journalist en sportcommentator
 • Jurre Geluk – programmamaker bij BNNVARA
 • Veldhuis & Kemper – cabaretduo
 • Erik van Muiswinkel – acteur, zanger, kleinkunstenaar en televisiepresentator
 • Steef de Jong – theatermaker, liedjesschrijver en beeldend kunstenaar
 • Frénk van der Linden – journalist, presentator en documentairemaker
 • Jaap Lampe – voormalig directeur Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem
 • Dennis de Waart & Jeroen Spek – oprichters & eigenaars – DeDAKKAS
 • Peter de Bie – journalist en radiopresentator
 • Honkbal Team Kinheim – Heren 1

 

 

 

 

Drie regionale vrouwenorganisaties zeggen ‘NEE’ tegen geweld in Kennemerland

Zonta, de Soroptimisten en de VVAO zetten zich samen in voor de campagne Orange the World in Kennemerland. Zonta komt op voor gelijke rechten van vrouwen, hun actieve deelname aan de maatschappij en het beroepsleven. Soroptimisten hebben internationaal gelijkwaardige rechten voor vrouwen en meisjes hoog in het vaandel staan. De VVAO is een kennisnetwerk van en voor vrouwen, gericht op economische en maatschappelijke empowerment. Door deze samenwerking schijnt de hele actieperiode een oranje licht op markante gebouwen, hangen oranje sjaals om beelden van vrouwen, wordt de code Ask for Angela ingevoerd, en mannen worden geactiveerd om ook NEE te zeggen. Dit is zichtbaar in een film die speciaal hiervoor gemaakt is, met bekende Nederlandse mannen. Telstar maakt met zijn speciaal voor de actie ontworpen shirt ook een stevig statement.

Voor meer informatie kunt u mailen naar: orangetheworld.nhz@gmail.com.

 

WE EMPOWER WOMEN

Soroptimist Clubs Haarlem , Zonta Kennemerland-Zuid en VVAO Haarlem e.o.

 

0
  0
  Jouw winkelmand
  Your cart is emptyReturn to Shop