Boottocht voor Oekraïense vluchtelingen | 11 augustus 2023

Zonta Kennemerland-Zuid heeft een boottocht georganiseerd door de Haarlemse grachten voor 16 Oekraïense vrouwen met hun kinderen die momenteel verblijven op Park Vogelenzang in Bennebroek. Als onderdeel van de inzet van Zonta om steun en verbondenheid te tonen aan vrouwen, was dit ontspannende uitje aangeboden, zodat de vluchtelingen een paar uur plezier konden beleven en de gedachten even konden verzetten.

Op de opvangplek in Bennebroek verblijven momenteel 150 Oekraïense vluchtelingen, afkomstig vanaf verschillende eerdere opvangplekken in Nederland. De meesten zijn gevlucht via Polen. Tweederde van de groep heeft naar schatting een baan en een eigen inkomen. Een klein deel van de groep zijn vrouwen die, vanwege onder andere mentale problemen, niet kunnen werken. Voor deze groep was dit uitje bedoeld. De dames konden even los komen van de opvanglocatie, waar het vaak erg druk is en weinig ruimte is om tot rust te komen.

De boottocht ging langs een aantal monumentale hoogtepunten van Haarlem. Een gids en een begeleidende tolk vertelden over de rijke geschiedenis en bezienswaardigheden van de stad.

Luxe Sloepen Haarlem heeft de boot belangeloos aangeboden en daarmee is deze bijzondere boottocht mede tot stand gekomen. Deze activiteit werd tevens ondersteund door onze Zontians, Vluchtelingenopvang Park Vogelenzang in Bennebroek en fotograaf Ron Moelijker.

 

0
    0
    Jouw winkelmand
    Your cart is emptyReturn to Shop