Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze activiteiten!

   

   

  Petitie ‘Meld Geweld’ | 8 februari 2021

  Op 8 februari is de petitie ‘Meld Geweld’ aangeboden aan het kabinet.
  De kamerleden Kirsten van den Hul (PvdA), Vera Bergkamp (D66) en Nevin Özutök ontvingen de petitie virtueel uit handen van Marije Cornelissen van UNWomen.
  Kirsten van den Hul (PvdA)
  Marije Cornelissen van UNWomen
  Met deze petitie wordt het kabinet opgeroepen om het laagdrempelig melden van iedere vorm van geweld tegen vrouwen mogelijk te maken, 24/7, altijd en overal. Naar schatting meldt slechts 40 procent van de vrouwen en meisjes in Nederland die in haar leven te maken krijgt met geweld dit bij een vriendin, buurvrouw, instantie of arts. Maar 10 procent gaat naar de politie. De overgrote meerderheid blijft dus van de radar en krijgt nooit hulp. Nu vanwege de corona-crisis berichten over een toename van geweld duidelijker worden, is melden belangrijker dan ooit.
  Op initiatief van Zonta Kennemerland en Soroptimist club Haarlem Kennemerland heeft UNWomen een landelijke petitie uitgerold om de de regering op te roepen om met een integraal verbeterplan te komen en te zorgen dat iedere vrouw iedere vorm van geweld kan melden en dan passende hulp kan krijgen.
  De petitie is gestart op de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen op 25 november. Deze dag is uitgeroepen tot Orange Day, de dag waarop in de hele wereld gebouwen oranje kleuren om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen.
  De petitie was bijna 5000 keer ondertekend.
  0