Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze activiteiten!

   

   

  Orange the World 2021

   

  Orange the World en zeg ‘NEE’ tegen geweld tegen vrouwen

  Één op de drie vrouwen krijgt in haar leven te maken met geweld. Dat gaan en willen we níet accepteren! Om hier de aandacht op te vestigen wordt wereldwijd een aantal prominente gebouwen maar liefst 16 dagen lang fel verlicht in de kleur van de hoop op een betere toekomst voor vrouwen en meisjes: oranje.

   

  @fotografen Arjan Hooiveld en Ron Moelijker

   

  De wereldwijde aftrap van deze Orange the World campagne, een initiatief van UN-Women en ondersteund door een groot aantal vrouwenorganisaties over de hele wereld, vindt plaats op de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen in november.

  Voor het zesde jaar op rij doet Nederland hieraan mee zowel op landelijk als regionaal niveau. Ook Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Velsen zijn van de partij. Dit jaar is het thema: ‘Preventie van geweld tegen vrouwen’. De campagneperiode loopt van 25 november tot en met 10 december.

   

  Ask voor Angela

  Onderdeel van de Haarlemse campagne is het veiliger maken van het uitgaansleven. Daartoe wordt de horeca-actie ‘Ask for Angela’ gestart. Vragen naar Angela is dan de code om horecapersoneel duidelijk te maken dat je je in een ongemakkelijke of gevaarlijke situatie bevindt. Door deze code kan bescherming in gang gezet worden. In Engeland wordt deze code al met succes toegepast.

   

  Telstar in actie

  Hoe meer mensen beseffen dat er teveel geweld tegen vrouwen plaatsvindt, hoe beter. Zo kan het vanzelfsprekend worden dat geweld niet thuishoort in de omgang met vrouwen. Om die reden speelt Telstar op 3 december om 20:00 uur in de Keuken Kampioen divisie de wedstrijd tegen Venlo in speciaal oranje tenue.

  Telstar, bekend om zijn maatschappelijke betrokkenheid, hoopte op een stadion vol oranje aangeklede supporters. Houd onze social kanalen in de gaten voor het laatste nieuws en  ontwikkelingen.

   

  Drie regionale vrouwenorganisaties zeggen ‘NEE’ tegen geweld in Kennemerland

  Zonta, de Soroptimisten en de VVAO zetten zich samen in voor de campagne Orange the World in Kennemerland. Zonta komt op voor gelijke rechten van vrouwen, hun actieve deelname aan de maatschappij en het beroepsleven. Soroptimisten hebben internationaal gelijkwaardige rechten voor vrouwen en meisjes hoog in het vaandel staan. De VVAO is een kennisnetwerk van en voor vrouwen, gericht op economische en maatschappelijke empowerment. Door deze samenwerking schijnt de hele actieperiode een oranje licht op markante gebouwen, hangen oranje sjaals om beelden van vrouwen, wordt de code Ask for Angela ingevoerd, en mannen worden geactiveerd om ook NEE te zeggen. Dit is zichtbaar in een film die speciaal hiervoor gemaakt is, met bekende Nederlandse mannen. Telstar maakt met zijn speciaal voor de actie ontworpen shirt ook een stevig statement.

  Voor meer informatie kunt u mailen naar: orangetheworld.nhz@gmail.com.

   

  WE EMPOWER WOMEN

  Soroptimist Clubs Haarlem en Kennemerland, Zonta Kennemerland-Zuid en VVAO Haarlem e.o.

  Houd onze social kanalen in de gaten voor het laatste nieuws en ontwikkelingen.

  0