Het Glazen Huis in Haarlem

In 2014 stond het Glazen Huis in Haarlem. De thuisbasis van Zonta Kennemerland Zuid!
Van 18 tot en met 24 december vroeg 3FM met Serious Request aandacht voor vrouwen en meisjes in conflictgebieden die slachtoffer zijn van sexueel geweld.  Een doel dat aansluit bij alles waar Zonta voor staat.

“Hands Off Our Girls”

De DJ’s in het Glazen Huis hebben deze vrouwen een stem gegeven en zoveel mogelijk geld ingezameld voor het Rode Kruis, de organisatie die deze hulp uitvoert. Het Rode Kruis zet zich in door zorg en opvang te bieden, door samen met de slachtoffers te werken aan een toekomst en door preventief voorlichtingscampagnes te organiseren. Maar ook vraagt het bij publiek, de politiek en strijdkrachten aandacht voor het recht van elk mens, elke vrouw, om zelf te bepalen over haar eigen lichaam.
Dit doel van Serious Request sluit geheel aan bij onze doelstellingen. Daarom kwamen wij in actie en hebben wij twee evenementen georganiseerd: een filmevenement in de Filmschuur en een bloemenworkshop. Beide evenementen waren een succes, zodat wij in december in het Glazen Huis een cheque van 1500 euro hebben gedoneerd.