Feestje met taart voor Sûr-Atelier!

ZONTA ZET STICHTING SÛR ATELIER IN HET ZONNETJE 

 

ROSE DAY

Zonta Club Kennemerland-Zuid vierde 8 maart Zonta Rose Day / Internationale Vrouwendag in Wijkcentrum de Wereld in Haarlem.

Zonta Rose Day wordt samen met Internationale Vrouwendag gevierd en huldigt Zonta krachtige vrouwen die als rolmodellen gezien worden. Dit jaar werd Lara Scot, oprichtster van Stichting Sûr Atelier in Haarlem, in het zonnetje gezet en doneerde Zonta Club Kennemerland-Zuid een cheque waarmee Sûr Atelier een nieuwe kniptafel kan aanschaffen voor het werken met modestoffen.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd onder aanwezigheid van voorzitter Irene van Rijsoort en enkele leden van Zonta Club Kennemerland-Zuid door wethouder Marie-Thérèse Meijs de Zonta-cheque en een bos gele rozen uitgereikt aan Lara Scot van Sûr Atelier.

 

INTERNATIONALE VROUWENDAG

Internationale Vrouwendag staat voor de strijdbaarheid en onderlinge solidariteit van vrouwen en wordt overal ter wereld gevierd. De datum 8 maart gaat terug naar 8 maart 1908. Een belangrijke dag in de geschiedenis van de emancipatie. Op die dag vond in New York de eerste staking door vrouwen plaats. Vrouwen demonstreerden tegen de slechte arbeidsomstandigheden in de textielindustrie. Hun symbolische eis was “brood en rozen”. Deze staking markeert het begin van de strijd tegen vrouwendiscriminatie. Internationale Vrouwendag is officieel erkend door de Verenigde Naties in 1977.

 

STICHTING SÛR ATELIER

Stichting Sûr Atelier helpt Nieuwe Nederlanders bij het leren van een vak, zoals het maken van kleding en sieraden. Iedereen werkt hier met enorme passie. Daarnaast helpt Sûr Atelier in het bijzonder vrouwen met het aanleren van de Nederlandse taal, zodat ze zich beter kunnen redden in Nederland en zelfstandiger worden. Met de donatie voor een grote nieuwe kniptafel hoopt Zonta Kennemerland-Zuid hen verder te helpen zodat nog meer vrouwen dit vak gaan leren. Meer informatie? www.sur-atelier.nl

https://sur-atelier.nl/

Foto’s: Ron Moelijker en Willem Brand, waarvoor dank!