Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van onze activiteiten!

 

 

Acts Zonta Walk Haarlem

Laat je verrassen door de volgende kunstenaars, muzikanten, artiesten die ervoor zorgen dat het een heel verrassende wandeling gaat worden op 13 april a.s.!

# 1 Historisch Toneel Genootschap

Dat het Prinsenhof aan de Jacobijnenstraat het Prinsenhof heet heeft te maken met het feit dat de Prinsen van Oranje in vroeger tijden tijdens hun bezoeken aan Haarlem op dit Hof konden verblijven…
Vandaag start uw wandeling op het Prinsenhof en u wordt met muziek welkom geheten….
U wordt begroet door twee bekende figuren uit de geschiedenis…te weten Samuel Ampzing en Jacob van Campen…
Deze twee bekende Haarlemmers, die toevallig op het Prinsenhof hebben gewoond, komen met een verrassing…..en waarom…….omdat Haarlem het predikaat van Bloemenstad heeft gekregen…

http://www.historischtoneel.nl

 

#3 Buikdans Studio Raniya

Buikdans Studio Raniya staat onder leiding van buikdanseres Raniya en is gespecialiseerd in het geven van buikdansles. In onze dansstudio, inclusief theekamer en kleedkamer met manden vol kleurrijke rokken en muntjessjaals is alles aanwezig om van buikdansen een totaalervaring te maken. Het is een plek waar je uit je hoofd in je lichaam komt, waar je kan genieten van dans en muziek en waar vriendinnen voor het leven worden gemaakt.

www.buikdanshaarlem.nl

 

#4 Toneelgroep BeNde

altijd in voor uitdagingen, vernieuwing, improviseren met een beetje lef en vastberadenheid. Ook vandaag gaan we de uitdaging aan;  één avond in het teken van Kenau Simonsdochter Hasselaer. In de tachtigjarige oorlog kreeg zij de status van heldin, doorzetster, voorvechtster, met in haar kielzog andere sterke vrouwen. Een aantal spelers van BeNde zal kleur geven aan dat ene puntje op de tijdlijn tussen fossiel en robot.

Wij hebben ons tijdens improvisatieavonden gewaagd op die tijdlijn en daaruit is onze voorstellingm’Puntje puntje puntje’ ontstaan:  een fragmentarische voorstelling over hoe klein of groot een mens kan zijn.

Nieuwsgierig? Kom kijken in het weekend van 25 mei in het Haarlemmerhout theater!

www.toneelgroepbende.nl

 

#5 Maurice Ploem

Maurice Ploem (Heemstede, 1965) is beeldend kunstenaar, trainer en speelt cello.

In het schilderen en zijn muziekspel zoekt hij vanuit stilte naar wezenlijke klankkleuren. Aan het Proveniershof in Haarlem runt hij Galerie de Provenier.

www.galeriedeprovenier.nl

(foto: Rogier ten Hacken)

 

 

#5 Willemien Spook Stadsdichter van Haarlem

Willemien Spook (Haarlem, 1955) is Stadsdichter van Haarlem, schrijfdocent, beeldend kunstenaar en schrijver van (bij voorkeur korte) verhalen. Willemien is geboren en getogen in de Haarlemse Bomenbuurt en groeide op in een huis dat haar opa bouwde in een straat die is ingeklemd tussen twee kerkhoven.

‘Schrijven en dichten is voor mij een manier van communiceren. Ik kijk heel graag, wil nog steeds beter leren kijken. Naar alles. En naar de wereld achter dat alles en daar woorden aan geven. Ik ben heel nieuwsgierig, dat helpt.’

Alles heeft een verhaal. Altijd.

Gedichten en muziek gaan goed samen. Af en toe doet zich de gelegenheid voor om samen te werken met cellist en beeldend kunstenaar Maurice Ploem.

www.willemienspook.nl

(Foto: Wiebrig Krakau)

 

 

#6 Gitarist Jean Zijta

Gitarist Jean Zijta (64) zingt zaterdagavond zijn eigen originele Franse chansons. Zijn melancholieke liedjes gaan over alles wat hem bezig houdt. Tot voor drie jaar veelal in het Engels. Zijn voornaam suggereert een Franse achtergrond, maar niets is minder waar. Geboren en getogen in Haarlem, met een drie voor de moeite op zijn eindexamen Frans. Dat is ten goede gekeerd!  Hij wordt daarbij begeleid door de inventieve bassist Charles Kreuger, een bekende in de Haarlemse jazzscene.

Jean Zijta speelde in diverse ensembles, jazz, brazil, folk en rock. Momenteel is hij, naast zijn solowerk, de gitarist van Obmoc, een Haarlems jazzcombo (Zondag 14 april te beluisteren in een uitverkochte Muziekschuur Bloemendaal).

Als artiest is Jean te beluisteren op Spotify, Deezer en Apple Music.

 

#7 HAKIM

Hakim Traïdia is geboren in Algerije op 27 juli 1956. Hij volgde de toneelacademie in Parijs, waar hij ook een opleiding in pantomime genoot. In Nederland liep hij stage bij diverse pantomime gezelschappen.

De door Hakim ontwikkelde acts vinden hun oorsprong op straat. Door met name zijn talloze optredens op het Leidseplein in Amsterdam en het Centre Pompidou in Parijs, kan hij op allerlei lokaties en voor ieder publiek spelen.

Door alledaagse gebeurtenissen onder een vergrootglas te leggen, is de kans heel klein dat toeschouwers deze niet herkennen. Veelal betrekt Hakim het publiek bij zijn spel. Hakim is een creatieve duizendpoot. Van theater tot film, van televisie tot boeken en cd’s.

https://www.circushakim.com

 

#8 BENapARTe

Kunstschilder Ben Haveman uit Hoofddorp maakt kleurrijke, moderne en beweeglijke schilderijen op doek en dik fotopapier. Zijn stijl is een hedendaagse variant van de COBRA-stijl, dus met veel kleur, kracht en beweging. ZIjn werken herbergen altijd elementen van mensen, dieren en met name vogels.

Zijn werk is te bezichtigen in zijn atelier in Hoofddorp.

www.BENapARTe.nl

 

#9 Muurmeesters

Vereeuwig jezelf in een Oude Meester tijdens de Zonta Walk Haarlem.
Muurmeesters maakt het mogelijk je favoriete schilderij  aan je eigen muur te bewonderen.  Kies uit schilderijen van Rembrandt, Vermeer, Verspronck, Van Gogh en natuurlijk ‘ onze’ Haarlemse Frans Hals!
Een Muurmeester is een mooie print van een Oude Meester op textiel in een alumimium frame. En nog wisselbaar ook.
We zijn benieuwd naar je oude meester foto (post hem op onze timeline?) en wensen je veel plezier met deze wandeling vol verrassingen.

Speciaal voor de Zonta Walkers geven wij t/m mei een korting van 10% met de code ZWH10.

www.muurmeesters.nl

 

 

#10 Storyteller / Hisperientia, Guy Rocourt

Guy is een jonge historicus, docent en verhalenverteller. Zijn doel met Hisperientia is geschiedenis voor jong en oud tot leven te brengen. Dit doet hij door spannende verhalen te vertellen over zijn grootste passie; de geschiedenis en geheimen van Haarlem. Hiermee hoopt hij u te betoveren!

Hisperientia is afgeleid van de Latijnse woorden historia (geschiedenis) en experientia (beleven of meemaken) en biedt rondleidingen langs de oude binnenstad van Haarlem aan. Deze zal bestaan uit een korte introductie op de Haarlemse geschiedenis en een wandeling langs de hoogtepunten van de historische stad. Daarnaast is er extra aandacht voor haar onbekende geschiedenis, zoals de kanonskogelverhalen, de zieken in de lappenmand en de ambassade van Malta.

www.hisperientia.nl

(Foto: Antoine Rocourt)

 

 

# 11 Buurtsessies

De Buurtsessies zijn maandelijkse akoestische muziekavonden in het Posthuis in Haarlem-Noord (bijna elke derde dinsdag van de maand) en Centrum de Baan in de Koninginnebuurt (bijna elke tweede donderdag van de maand).

Onder lichte leiding zingen en musiceren. Zing je of speel je gitaar, ukelele, licht versterkte bas of toetsen, lichte drums/slagwerk/percussie, mondharmonica, melodion, trekzak, accordeon, viool, cello, houten of koperen blaasinstrument, mondharp? Kom erbij, want die instrumenten klonken hier al eerder en blijven welkom. Nu nog de xylofoon, duimpiano, …..!

We staan open voor deelnemers die anders niet zo vaak muziek kunnen maken of naar een concert kunnen. We treden naar buiten met optredens, ook in kleine kring voor bv. zorginstellingen of scholen.

www.buurtsessies.nl

 

#12 Popkoor Haarlem Shuffle cq de Shuffles

Wij vinden het ontzettend leuk om vanavond ons muzikale steentje te mogen bijdragen aan de Zonta Walk. Wij zullen u vanaf ons plekje op het Philip Frankplein met alle plezier toezingen met ons repertoire uit de jaren 60 tot heden. Blijf lekker even staan en zing, als u daar zin in hebt, gezellig met ons mee, of geniet van ons enthousiasme en de heerlijke klanken van allemaal fijne liedjes. Tot ziens!

www.popkoorhaarlemshuffle.nl

 

#13 DJA FYA

Wij zijn een 7 koppige formatie die reeds 20 jaar bestaat. Kewoon Kezellik! Dat is het motto van onze band met Surinaamse Roots. Dja Fya is sterk in het spelen van diverse muziekstijlen om zo elke bezoeker te kunnen vermaken, denk aan soca, merengue, kaseko, hindi-antilles, motown, reggae, salsa en soul! Zij beseffen dat een feest pas geslaagd is als ze iedereen aan het dansen hebben gekregen.
Dja Fya maakt er een feestje van. De temperatuur zal oplopen tot een hoogtepunt.
Zoals ze in Suriname zeggen, Dja Fya! (ofwel hier is het heet! )

www.facebook.com/djafaya.fayadjang

 

#14 Vocal Group Harlem Jive

Genieten van swingende en jazzy nummers.

Vocal group Harlem Jive bestaat uit 16 zangers en zangeressen. Wekelijks repeteren zij onder leiding van zangcoach Marianne Hopman aan een afwisselend repertoire. Onze nummers, met een duidelijke jaren vijftig-stijl, zijn over het algemeen lekker swingend. Harlem Jive laat u ook genieten van a capella en jazzy nummers. Ook moderner repertoire wordt door Harlem Jive op geheel eigen wijze ten gehore gebracht

www.harlemjive.nl

 

#15 – Roger de Bortoli

Roger De Bortoli (1985) is een Italiaans-Braziliaanse muzikant die in Nederland woont. Heeft gitaar gestudeerd aan het Conservatorium voor populaire muziek in Curitiba, Brazilië en basgitaar aan het Artez conservatorium in Arnhem. Hij speelt op veel locaties en festivals in Brazilië en Europa. Zijn stijl bevat Braziliaanse invloeden, van Bossa Nova tot Baião, vermengd met jazz. Door originele arrangementen van traditionele Braziliaanse liederen en eigen composities te spelen, overschrijdt zijn muziek grenzen en brengt je in vervoering met zijn opwindende Braziliaanse muziek.

Roger De Bortoli (1985) is an Italo-Brazilian musician living in The Netherlands. Has studied guitar at the Conservatorium of Popular music in Curitiba, Brazil and bass guitar at Artez conservatorium in Arnhem, The Netherlands. Has played in many locations and festivals in Brazil and Europe. His style gathers Brazilian influences, from Bossa Nova to Baião, mixed with jazz and a strong world-music flavor.

By playing original arrangements of traditional Brazilian songs and own compositions, his music transcends borders and invites you to experience a bit of the exciting Brazilian cultural expression.

www.facebook.com/roger.debortoli.3

(foto: Carlo Belestreri)

 

 

#15 De Vlinder

De grootste vlinder van Haarlem is tijdens de Zonta Walk Haarlem te spotten op 1 van de mooiste plekjes.

#16 IDENTITY

Uniek aan ons land is de vrijheid en de tolerantie op allerlei gebied. Je mag zeggen wat je wilt, geloven wat je wilt en je kunt openlijk uitkomen voor je seksuele voorkeur. Ook zijn we tolerant tegenover andersdenkenden. Althans…..daar stond Nederland altijd om bekend. Maar is dit nog wel zo? Als we ons laten leiden door angst is er weinig ruimte voor tolerantie.

Laura is overtuigd dat een identiteit niet iets statisch is. Niet die van een individu en niet die van een land. Het verandert continu door invloeden van buitenaf, door kennis en door (technologische) ontwikkelingen. De angst om onze identiteit te verliezen is daarom naar mijn mening helemaal niet nodig. Als we met z’n allen ons hart en verstand gebruiken ontwikkelt onze identiteit zich op een natuurlijke manier. Aldus Laura van Staveren.
https://lauravanstaveren.nl/


(Foto: Richard Beunk)

 

#17 Sportmasseur Daniëlle

Daniëlle Luttikhuizen, masseur/Sporttherapeut in opleiding, geeft je graag wat ontspanning tijdens het wachten of na je wandeltocht. Het masseren gebeurt op holistische wijze. Daniëlle kijkt naar de persoon in zijn geheel en niet alleen naar de aangedane plaats. Als masseur komt zij met haar massagetafel en andere benodigdheden naar je toe. Voor meer informatie en om een afspraak te maken kun haar mij bellen op 06-29036583 of mailen naar contact@dssportenontspanningsmassages.com.
https://dssportenontspanningsmassages.com

 

# 17 Lightarts

Light Arts staat voor creatieve oplossingen op het gebied van video, licht en geluid.
Met de nieuwste apparatuur, kennis en op maat gemaakte content kunnen wij een complete oplossing bieden voor elk event.

www.lightarts.nl

 

 

0